Lukuohjelma (Oma alani)



Artikkelit

HYGIENIAPASSI

Elintarvikealalla työskentelevien on hallittava elintarvikehygienian perusasiat, jotta ruokaa osattaisiin käsitellä turvallisesti. Suomalainen elintarvikealan hygieniapassi on luotu edistämään elintarviketurvallisuutta.

Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän

  • ➧työskentelee elintarvikehuoneistossa ja
  • ➧käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita.
Elintarvikehuoneistoja ovat esimerkiksi kahvilat, ravintolat, pikaruokaravintolat, suurkeittiöt, elintarvikemyymälät, leipomot ja elintarvikkeita valmistavat tehtaat. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala. Evira on laatinut taulukon siitä, mikä katsotaan pakkaamattoman helposti pilaantuvan elintarvikkeen käsittelyksi ja mikä ei. Taulukko löytyy Eviran internetsivulta kohdasta Pakkaamattoman helposti pilaantuvan elintarvikkeen käsittely. Eviran hygieniapassisivuille on koottu tietoa hygieniapassista, hygieniaosaamisesta, osaamistestistä, osaamistestaajista ja elintarvikehygieniasta. Usein kysyttyä sivulle on koottu vastauksia ja tietoa seuraavista asioista:
Hygieniaosaaminen



 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍


Lyhyet videot


Minä katsoin video internetistä, että miten hyvä leikkaaminen erilaiset vihannekset.
Opettele leikkaamaan vihanneksia kuin kokki – katso video-ohje!

Katso videolta lisää vinkkejä leikkaamiseen!

https://www.youtube.com/watch?v=8VBnaFhOEn8

😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋


Alan kirjallisuus




Minä opiskelija ammattiopistossa ja opiskelen hotelli-,ravintola-ja cateringalalla.


Tämä kirja on hyötyä alani (kokki). opiskelija kokiksi täytyy tietää perustiedot kokkiin, tämä kirjalla on hyvä tietoa opiskelijalle 

 Esim. 
-Työkentely hotelli,ravintola-ja cateringalalla 
-Elintarvikkeiden varastointi
-Työn suunnitelusta annokseksi
-Elintarvikkeiden valmistaminen ruoaksi
-Ruokien ja juomien tarjoilu
-Puhtaanapito ja astiahuolto

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Minun blogi

           Olen opiskelija Riveria Lieksassa (kokki). Kirjoitin blogissa, varten kerro mitä teen ja mitä opiskelen. 😊