Artikkelit
HYGIENIAPASSI
Elintarvikealalla työskentelevien on hallittava elintarvikehygienian perusasiat, jotta ruokaa osattaisiin käsitellä turvallisesti. Suomalainen elintarvikealan hygieniapassi on luotu edistämään elintarviketurvallisuutta.
Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän
- ➧työskentelee elintarvikehuoneistossa ja
- ➧käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita.
Elintarvikehuoneistoja ovat esimerkiksi kahvilat, ravintolat, pikaruokaravintolat, suurkeittiöt, elintarvikemyymälät, leipomot ja elintarvikkeita valmistavat tehtaat. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala. Evira on laatinut taulukon siitä, mikä katsotaan pakkaamattoman helposti pilaantuvan elintarvikkeen käsittelyksi ja mikä ei. Taulukko löytyy Eviran internetsivulta kohdasta Pakkaamattoman helposti pilaantuvan elintarvikkeen käsittely. Eviran hygieniapassisivuille on koottu tietoa hygieniapassista, hygieniaosaamisesta, osaamistestistä, osaamistestaajista ja elintarvikehygieniasta. Usein kysyttyä sivulle on koottu vastauksia ja tietoa seuraavista asioista:
Hygieniaosaaminen
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Elintarvikealalla työskentelevien on hallittava elintarvikehygienian perusasiat, jotta ruokaa osattaisiin käsitellä turvallisesti. Suomalainen elintarvikealan hygieniapassi on luotu edistämään elintarviketurvallisuutta.
Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän
- ➧työskentelee elintarvikehuoneistossa ja
- ➧käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita.
Elintarvikehuoneistoja ovat esimerkiksi kahvilat, ravintolat, pikaruokaravintolat, suurkeittiöt, elintarvikemyymälät, leipomot ja elintarvikkeita valmistavat tehtaat. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala. Evira on laatinut taulukon siitä, mikä katsotaan pakkaamattoman helposti pilaantuvan elintarvikkeen käsittelyksi ja mikä ei. Taulukko löytyy Eviran internetsivulta kohdasta Pakkaamattoman helposti pilaantuvan elintarvikkeen käsittely. Eviran hygieniapassisivuille on koottu tietoa hygieniapassista, hygieniaosaamisesta, osaamistestistä, osaamistestaajista ja elintarvikehygieniasta. Usein kysyttyä sivulle on koottu vastauksia ja tietoa seuraavista asioista:
Hygieniaosaaminen
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Lyhyet videot
Minä katsoin video internetistä, että miten hyvä leikkaaminen erilaiset vihannekset.
Opettele leikkaamaan vihanneksia kuin kokki – katso video-ohje!
Katso videolta lisää vinkkejä leikkaamiseen!
⇨https://www.youtube.com/watch?v=8VBnaFhOEn8
Naudan leikkaaminen ja Muut käsittelyvinkit
⇨https://www.hk.fi/lihakoulu/lihan-valmistaminen-ja-sailytys/kasittelyohje/naudan-ulkofileen-leikkaaminen/Valmistaminen kakkua ja muuta
⇨https://www.youtube.com/watch?v=xRO0MuBPDoY
⇨http://www.dansukker.com/fi/Aloitussivu.aspx
😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋
Alan kirjallisuus
Minä opiskelija ammattiopistossa ja opiskelen hotelli-,ravintola-ja cateringalalla.
Tämä kirja on hyötyä alani (kokki). opiskelija kokiksi täytyy tietää perustiedot kokkiin, tämä kirjalla on hyvä tietoa opiskelijalle
Esim.
-Työkentely hotelli,ravintola-ja cateringalalla
-Elintarvikkeiden varastointi
-Työn suunnitelusta annokseksi
-Elintarvikkeiden valmistaminen ruoaksi
-Ruokien ja juomien tarjoilu
-Puhtaanapito ja astiahuolto
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti